Wat kunt u compenseren?

Een gemiddeld huishouden in Nederland zorgt voor de uitstoot van zo’n 9.000 kilo CO2 ( 9 ton) per jaar, als gevolg van gas- en stroomgebruik en van (vakantie)vervoer. U kunt vrijwel alles wat u verbruikt en koopt compenseren via klimaatcompensatie of door de aanschaf van klimaatneutrale producten.

Vervoer
Vliegtuigen en auto’s verbruiken veel brandstof. Wie op zakenreis of vakantie naar het buitenland gaat per vliegtuig of auto, zorgt dus voor veel extra CO2 in de lucht. Ook treinen, bussen en trams gebruiken veel brandstof, maar minder per reiziger omdat ze per keer ook veel passagiers vervoeren. Het is mogelijk om de bijdrage aan het broeikaseffect van uw reizen met vliegtuig,  eigen vervoer of het openbaar vervoer te laten compenseren.

Wonen en leven
Gas is net als kolen een fossiele brandstof. De meeste elektriciteit wordt met behulp van deze fossiele brandstoffen opgewekt. U kunt voor groene stroom en klimaatgecompenseerd gas kiezen, of uw jaarlijkse verbruik achteraf compenseren.

Alles wat wordt gefabriceerd, heeft energie nodig. Voor het transport van uw aankopen van de plaats van productie naar de winkel is energie nodig.

Compenseren alle CO2 – uitstoot
U kunt u bijdrage aan het broeikaseffect van uw vervoer, wonen en leven uitrekenen en uw uitstoot laten compenseren  via de websites van Milieu Centraal of via onze deelnemer Trees for All, die ook gebruik maakt van de rekenmethode van Milieu Centraal.